Back to All Events

Workshop juweel maken met zilverklei

  • LaunchRoom 16 Lange Koepoortstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

Wat is Artclay Silver?

Zilverklei is een Japans product dat bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Je kan er juwelen mee boetseren, die na afbakken als 99.9% puur zilver uit de zilveroven komt. Het biedt ongekende mogelijkheden, ook als je geen ervaring hebt. Je leert in ons zilveratelier de kneepjes van het vak en gaat diezelfde dag met een mooi juweel naar huis!

Voor wie?
Voor iedereen die graag een zilveren juweel wil maken!

Na ontvangst wordt de uitleg gegeven over de verschillende producten, gereedschappen en mogelijkheden van de zilverklei van Artclay silver.

Per deelnemer is 10 gram zilver voorzien, genoeg om een mooie ring, hanger, oorbellen of broche te maken. Indien je een groter juweel wil maken, kan extra zilver ter plaatsen worden aangekocht.

We gaan van start met een demonstratie over alle mogelijkheden van dit zilver ( en dat is heel wat :-) ) We bespreken per deelnemer welk juweel je graag zou willen maken, en bespreken de mogelijkheden. Daarna gaan we aan de slag! Eerst met testklei daarna met zilver. Deze workshop is voor alle niveau's en ervaring is zeker niet vereist!

Als alle juwelen klaar zijn, moeten ze nog gebakken worden in de zilveroven op 800°C. Tot slot werk je jouw juweel af door het te borstelen en te polijsten en is het klaar om met trots gedragen te worden.

Duur?
De workshop duurt 3,5 tot 4 uur.

Prijs?
De kostprijs is 70 euro. Dit omvat demonstratie, 10 gram zilver, gebruik van gereedschappen en afbakken in de zilveroven. Koffie, thee en cake inbegrepen. (excl fournituren)

Earlier Event: September 21
Workshop houten juwelen